IdegenekSzexi LányokSzexblog - Szextörténetek!True Dating Randi és ismerkedés
  • +2
  • -0
  • 2
2 X
Tetszik! Nem tetszik!
100% 0%

A női orgazmus titkai – 2. rész

A női orgazmus megtanulható, megfelelő ingerek, szexuális kultúrában ügyes, érzelmi partner segítségével. Bármely eredetű női kielégülés egyenértékű, normális. Sőt, a szexuális kultúra része, hogy a férfi partner több helyzetben, többféle ingerléssel ki tudja elégíteni partnerét. Ezek fejleszthetőek.

A nők kisebb része azonban mindkét fajta orgazmusra képes (vagyis a csikló ingerlésével kiváltott és a hüvelyi orgazmusra), sőt ezen nők egy része nem tudja megkülönböztetni, hogy csikló, vagy hüvelyi ingerlés következtében következett-e be az orgazmusa.
Viszont a nők egy tekintélyes arányban sehogy sem jutnak el orgazmusig. Azonban a női orgazmus megtanulható, megfelelő ingerek, szexuális kultúrában ügyes, érzelmi partner segítségével.
Ha minden feltétel adott a szexuális együttlét mindkét félnek örömet okoz, és a nő is el fog jutni a csúcsra, akár a hüvely, akár a csikló ingerlése által. Az orgazmus fiziológiai lezajlása mindkét esetben hasonló, vagy azonos: a hüvelykörnyéki és részben az alhasi, hüvely- és gátkörnyéki (PC) izomzat ritmikus, 5-10-szer ismétlődő spontán összehúzódásával jár, és ellazulás követi (további ingerlés hiányában).
Klitorisz anatómia
A fenti ábra nagyon jól szemlélteti, hogy valójában a csikló nem csak a látható részből áll, hanem gyakorlatilag a teljes nem szervet körbeöleli, vagyis ha a a hüvelyi orgazmusról beszélünk, akkor ugyanazon a szerv nem látható részét éri inger.

A csikló eredetű orgazmust és a hüvelyi eredetű orgazmust is átélő nők a következőképpen írják le a kettő közötti élménybeli különbséget:

A csikló orgazmus erőteljesebb, élesebb, rövidebb ideig tart, de intenzívebb kielégülést okoz.
A hüvelyi orgazmus, mélyebb, szétáradóbb, könnyebben ismételhető.

Erre alapozva a szexológusok egy része állítja, hogy lényegében csak egyfajta női orgazmus van. Feltételezik, hogy ennek alapján az agyban is csak egy, lokalizálható orgazmus-központ létezik. A neurológiai kutatások és beavatkozások még nincsenek olyan szinten, hogy ennek a hipotézisnek komolyabb gyakorlati jelentősége lenne.

  • +2
  • -0
  • 2
2 X
Tetszik! Nem tetszik!
100% 0%
Tags:
Még senki nem szólt hozzá, legyél Te az első.

Szólj hozzá Te is.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

© 2014 - 2023 Created by Platinum Design

Szex Blog

Nem engedélyezett művelet

Beléphetsz a Facebook fiókoddal

vagy    

Forgot your details?

Create Account