IdegenekSzexi LányokSzexblog - Szextörténetek!True Dating Randi és ismerkedés
  • +3
  • -0
  • 3
3 X
Tetszik! Nem tetszik!
100% 0%

Sperma: Amit még te sem tudtál róla

Mindannyian hallottuk már a pletykákat, tévhiteket az ízéről, a mozgásáról és a hősiességéről. Tényleg mindig a leggyorsabb győz? Valóban életképtelenebbek a melegben? Igazságok következnek a spermáról…

1. Már a kezdetektől „halálos iramot” diktálnak, és bizony legtöbbször itt is csak egy lehet a győztes, aki mindent visz. Persze az is előfordul, hogy egy sem ér célba. Az ejakuláció első pillanatában a legkoncentráltabbak, és olyanok, mint egy keményen összetartó állomány, a szó legszorosabb értelmében.

2. Tovább ragad, illetve ragaszkodik, mint gondolnád. Még 48 óra után is élettel telve maradnak a női testben, sőt, a legújabb kutatások szerint, attól függően, hogy milyen „barátságos” számukra a közeg, akár 5 napig is életképesek. Érdekesség, hogy a vendéglátás éppen az ovuláció idején a legkellemesebb számukra, amikor a legtermékenyebbek a nők.

3. Az nem igaz, hogy a túl sok szex és maszturbáció gyengíti az állományt. Tévhit, hogy ha „sokat használják”, jobban kopik. Bár némileg csökken a létszám, de mint a valódi életben, az igazi „hősök” kitartóak, és sokáig bírják.

4. Az viszont tény, hogy a meleg fürdők gyengíthetik, lassíthatják és drámaian csökkenthetik a spermiumok számát. Ugyanez igaz a melegebb évszakokra is, ha nem is annyira jelentős a csökkenés, mint a fürdők esetében. Harry Fisch urológus egyenesen azt tanácsolja pácienseinek, hogy ha gyermeket akarnak, ne menjenek meleg vízű jacuzzik közelébe, hozzátéve, hogy ez persze nem szentírás, és nem is születésszabályozás.

5. Nem bizonyított, hogy az ananász javít a sperma ízén, ezt inkább a laikusok állítják, és nem a tudományos kutatások. Bár a spermiumok tartalmaznak fruktózt, amitől édeskés lehet az ízük, de hozzáértők nem javasolják, hogy emiatt mértéktelenül tömjük és teszteljük édes déli gyümölcsökkel a férfiembereket, hogy az Éden Délre és ne Keletre legyen…

Tesztoszteron és meddőség
Az alacsony hormonszint sok esetben megnehezíti a szexuális együttléteket és a gyermekvállalást. A nemi vágy és az erekció képessége mellett a tesztoszteron felel a szervezetben a spermiumok előállításáért. Alacsony tesztoszteronszint mellett a spermiumok száma is csökken, így a gyermekáldásra váró pároknál a megtermékenyítés gyakran ez okból nem jön létre.

6. A spermiumok születésüktől fogva meghatározott X és Y kromoszómával rendelkeznek, tehát magukban hordozzák a nemüket. Már kezdetektől egyenlőek és egyenrangúak, tehát  még a sebességben sem haladják túl egymást.

7. Nagyon ritka, hogy bárki allergiás reakciót kapjon partnere spermiumától. Volt példa azért drámai esetre a brazil mogyoróval, amit a férfi előzetesen fogyasztott, és közvetve ugyan, de a hölgy is kapott belőle.

8. Mielőtt távoznának, a spermiumok cirka két és fél hónapig készülődnek a nagy utazásra. Addig erősödnek, edzik magukat, mint a gladiátorok a nagy nap előtt.

9. A 40 évnél fiatalabb férfiak spermája a legegészségesebb, valamint azoké, akik kerülik a dohányzást, alkoholt és az egészségtelen ételeket. Nos, ez a sztereotípia már a kezdetektől igaznak bizonyul, tehát nem árt megfontolni. (Forrás: healthyliving.msn.com)

  • +3
  • -0
  • 3
3 X
Tetszik! Nem tetszik!
100% 0%
Tags:
Még senki nem szólt hozzá, legyél Te az első.

Szólj hozzá Te is.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

© 2014 - 2023 Created by Platinum Design

Szex Blog

Nem engedélyezett művelet

Beléphetsz a Facebook fiókoddal

vagy    

Forgot your details?

Create Account