Téged Keresünk! Szex Blog Írói Club

PC – az elfelejtett örömizom

Számos fiatal anya számára ismerős a szülés után fellépő kellemetlen jelenség: hirtelen lehajlás, vagy egy jóízű nevetés után néhány csepp vizelet ürül a nadrágba. A legtöbben szégyellnek a problémával orvoshoz fordulni, melyért egy elgyengült izomcsoport, a Pubococcygeus a felelős.

pc_izom

A NAGYMAMA ELLENŐRIZTE

Az amerikai Dr. Arnold Kegel elsők között foglalkozott a jelenséggel. Mivel az alhasi szervek, közöttük a méh, húgyhólyag, hüvely felfüggesztéséhez a Pubococcygeus ( a továbbiakban PC ) izomzat hozzájárul, ezen a terülten kezdett vizsgálódni. Már 1952-ben úgy találta, hogy ha sikerül a PC-t tréningeztetni, megerősíteni, akkor elmaradnak a „szégyencseppek”. Kutató orvos lévén mind többet akart tudni a PC-ről,- erről a széles izomszalagról, amely elől a szeméremcsonton, hátul a farok csigolyákon tapad. Az igen rugalmas izomzat magában foglalja a férfiaknál a húgycső és a végbél nyílás,- a nőknél ezen kívül a hüvely gyűrűs záró izomzatát is.

Kegel világkörüli tanulmányútra indult és eközben eljutott Tahitire is. A festői szigeten nyomára bukkant egy ősi szokásnak, amely anyáról-leányra öröklődött, mígnem a misszionáriusok felemelték tiltó szavukat.

A tahiti anyák kötelességüknek tartották, hogy továbbadják az örökséget, lányaiknak is harapjanak a „tudás almájából”. Ez az örökség pedig a „szerelemizom” vagy „örömizom” tréningeztetése volt. A fiatal szüzeknek, anyai ellenőrzés mellett tornáztatniuk kellett a PC-izomzatukat azért, hogy az majdan nagyobb szexuális örömhöz juttassa – férjével egyetemben. A gyermekszülés után pedig a nagymama felügyelt arra, hogy a fialat mama naponta gyakoroljon, és ismét eredeti állapotába tornáztassa vissza a PC- izmait. (Csak kitérőként: mivel a bigott katolikus vallás a szexuális életet kizárólag a gyermeknemzés céljából tartotta megengedhetőnek, a nemiség minden más megnyilvánulását bűnösnek ítélte. A misszionáriusok ezért tiltották ezt az „istentelenséget”.)

A tanulmányút sok tapasztalatot hozott Kegel számára, aki szakmai dolgozataiban hirdetni kezdte: tulajdonképpen minden nő számára igen fontos lenne, hogy naponta tornáztassa PC-izmait. Nemcsak azért, mert ezáltal fokozottabb lehet a szexuális örömszerzés, és örömérzés, hanem maga a szülés is kockázatmentesebbé tehető.

IDŐSEBBEK SE HAGYJÁK ABBA

Az edzett rugalmas PC ugyanis könnyedén megnyúlik, miközben a baba feje áthatol a szülőcsatornán. A petyhüdt, erőtlen PC azonban igen gyakran beszakad a kicsi feje és a szeméremcsont közötti szakaszon, s olykor életre szóló kellemetlenséget eredményez.

Kegel továbbmegy. Vallja, hogy a változások korábban, vagy a menopausa utáni időszakban élők számára ugyanolyan fontos a PC rendszeres tornáztatása, mint a fialatok részére. Amerikai felmérés alapján azt találta, hogy a bizonyos „szégyencseppek” az idősödő nők 68%-ánál jelentkeznek. A fő tünet mellett egy másik, nem kevésbé fontos jelenség: e korosztálynál igen gyakran tapasztalható az alhasi kapilláris véráram lassúbbodása, pangása, amely a PC-tornával ugyancsak megelőzhető, illetve ellensúlyozható.

Nem lebecsülendő eredménye az állandó PC-tréningnek az orgazmus készség fokozódása sem. A széles izomszalag mozgatása együtt jár a hüvely izomzatának mozgatásával, s a korábban akaratunktól független izmok végül akaratlagosan is mozgathatóvá válnak. (Ámulunk a pornófilmek láttán, amelyekben főként ázsiai szereplők fantasztikus műveleteket végeznek hüvelyizmaikkal. Ha sérti is gusztusunkat a „produkció”, annyi bizonyos, hogy ezek a „hölgyek” könnyedén szülnek, nem szenvednek méhelferdüléstől, szégyen-vizeletcseppektől, és remek orgazmusnak örvendenek.

KELLEMETLEN FOGSÁG

Kegel követői, Georgina Kline-Graber és Benjamin Graber arról írtak a Sexterápia kézikönyve című közös művükben, hogy az egészségesen „karbantartott” PC-ingerlése egy új lehetőséget nyújt a női orgazmus kiváltására. Így fogalmaztak:

„Vizsgálataink szerint azok a nők, akik nem képesek orgazmust elérni, a lehető legrosszabb PC-vel rendelkeznek. Azok, akik noncoital módon, tehát csupán a klitorisz ingerlése révén orgazmushoz juttathatók, azok már valamivel erőteljesebb PC-vel bírnak. Akik pedig arról vallottak, hogy akár noncoital módon, akár közösülés révén is orgazmust éreznek, azok pubococcigeusát anatómiai és fiziológiai értelemben egyaránt kitűnő kondícióban találtuk…”

Mindez az orgazmus készség és a PC állapotának összefüggését bizonyítja. A két szerző gyakorlati tanácsot is ad a házaspároknak: „A vagina izomzata működésbe hozható a nemi aktus során. Az izomkontraktusok, – összehúzódások és – elernyedések elősegítik az orgazmus bekövetkezését. Leghelyesebb, ha a férfi partner lassú, gyengéd mozdulatokkal ingerli a hüvely alsó falát. Eközben a nő igyekezzék a PC-izmokat összehúzni és elernyeszteni. Ha csak pszichés okok nem akadályozzák – az orgazmus előbb-utóbb bekövetkezik…”

Pszichés okok felelősek leggyakrabban az úgynevezett vaginizmusért, azaz a hüvelyizomzat görcséért is, amely lehetetlenné teszi a szexuális együttlétet, vagy ha aktus közben jelentkezik, kellemetlen fogságba ejti a férfi partnert. A kutatók szerint a jól, és már akaratlagosan működtethető PC a vaginizmus feloldásában is segíthet.

LEGYEN KÖZKINCS

Will DuVall hosszú ideig együtt dolgozott Kegellel, de amíg a mestere autogén tréninggel szoktatta pácienseit a PC megmozgatására, addig ő elektromos ingerléssel kívánta elérni ugyanazt a célt. Egy elemmel működtethető készüléket szerkesztett, amelyen két gyűrű alakú elektróda foglalt helyet. A páciens bevezette a hüvelybe, enyhén hozzáérintve annak falához. Nemsokára gyenge áramütések érkeztek, amelyek összehúzódásra késztették a PC-t. A módszer és az eszköz azóta tökéletesedett, végül a szexológusok úgy találták, hogy a PC tréning során legjobb, ha az autogéntréninget egy időben végzik az elektromos ingerléssel.

Kegel megkockáztatja: a nő legfontosabb izomzata a PC. Hogy mennyire fontos, azt talán sikerült érzékeltetni. Ahogy a rendszeres torna, gimnasztika jótékony hatással van a vázizomzatra, szívre, tüdőre, a PC rendszeres tornáztatása is serkentően hat a hasüregben elhelyezkedő szervek működésére. Érdemes tehát újra felfedezni az elfelejtett „örömizmot”, hogy a tahiti szüzek egykori öröksége minden nő közkincsévé váljon.

A KEGEL GYAKORLATOK

A szexuálterápia szakemberei az úttörő munkát végző Kegelről nevezték el a PC-torna gyakorlatait. Maga a szerző azt állítja, bárki olyan könnyedén megtanulhatja, akár az orrcimpák mozgatását.

A gyakorló először is üljön a WC-kagylóra, széttárt lábakkal- javasolja Kegel. Egyszerűen tartsa vissza a vizeletét, majd engedjen ki egy kicsit és ismét „zárja el a csapot”. Mindez azt mutatja, működik a PC – Mindaddig végezzük a kétszázas szériát, mígnem megerősödik a PC-izomzat. Utána tetszés szerint csökkentsük a napi adagot, éppen hogy megőrizzük a megszerzett kondíciót.

Az igazi tréning fekve történik. Feküdjünk hanyatt a padlón, lábunkat húzzuk fel és tárjuk szét. Legalább kétszázszor szorítsuk össze és ernyesszük el a záró izomzatot. A gyakorlat közben váltogassuk a módot: lassan szorítsuk össze, míg hármat számolunk, aztán gyorsan, mint a szívdobbanás.

Nick Wood - Egy Pajzán Hétvége
Aphrodite

Szexualitás – Hiedelmek babonák népszokások

Szexualitás - Hiedelmek babonák népszokások A régi korok emberei a szexet felszabadultabban, szabadosabban, időtől-helytől függetlenül űzték. A szentélyekben, templomokban a nemi szerveket, a különböző erotikus pozitúrákat, szexpraktikákat, a szexuális aktussal egyetemben, gyakorta ábrázolták. India és Nepál hindu templomai bővelkednek az anális, orális, valamint csoportszexet bemutató ábrázolásokban. A szerelemben prűd muszlimok erotikus művészete ugyancsak hosszú múltra tekint vissza. Valaha még a szent könyvekben sem volt ismert fogalom a szemérmesség. Az antik görögöknél a szerelem istennője, Aphrodité testesítette meg...
Karácsony második napja Szilvivel - Szex Blog

Karácsony második napja Szilvivel

Egy kicsit még húzom a dolgot, de nem sokáig, mert érezni akarom ahogy elélvez, ki akarom nyalni a puncijából az édes nedveit. Amikor a remegése már nem csillapodik akkor sem, amikor leállok, akkor még jobban begyorsítom a tempót, amitől szinte kirobban belőle az élvezet, és szinte a számba fröcsköli a finom levét.

author-avatar

Az írónk: SzexBlog

Megadom a lehetőséget másoknak, hogy közzé tegyék a legizgalmasabb élményeiket. Továbbá nyilvánosan a nagyközönség számára elérhetővé tesszük a legjobb írásokat, ami izgalomra ad okot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük