Téged Keresünk! Szex Blog Írói Club

Szexualitás – Hiedelmek babonák népszokások

A régi korok emberei a szexet felszabadultabban, szabadosabban, időtől-helytől függetlenül űzték. A szentélyekben, templomokban a nemi szerveket, a különböző erotikus pozitúrákat, szexpraktikákat, a szexuális aktussal egyetemben, gyakorta ábrázolták. India és Nepál hindu templomai bővelkednek az anális, orális, valamint csoportszexet bemutató ábrázolásokban. A szerelemben prűd muszlimok erotikus művészete ugyancsak hosszú múltra tekint vissza. Valaha még a szent könyvekben sem volt ismert fogalom a szemérmesség.

Az antik görögöknél a szerelem istennője, Aphrodité testesítette meg az érzéki örömöket, a testi szenvedélyt, vágyat. Se szeri, se száma Zeusz főisten szexuális hódításainak. Dionüszosz, a bor és a vidámság istene társaságához tartoztak a nemi kielégíthetetlenség szimbólumai, a lófülű, lófarkú, hatalmas meredt péniszű szatírok, és női megfelelőik a nimfák.

Az ókori görögök normálisnak tartották a homoszexualitást. A filozófus és természettudós Arisztotelész (i.e. 384-322) a krétaiakról azt írta „hogy ne legyen annyi gyerekük, megengedték a férfiak egymással való nemi érintkezését”. Krétán szokás volt a fiatal fiúk elrablása. A szerelmes férfi két hónapig élt az általa kiválasztott ifjúval, majd megajándékozta egy hadi-köpennyel, egy ökörrel és egy kupával. Az ökröt feláldozták Zeusznak, a köpeny és a kupa pedig a férfiak beavatási kellékeként szolgált. Théba szigetén a tornacsarnokokban meztelenül gyakorlatoztak a fiatal fiúk, ez az erotikus látvány nagyon vonzotta a homoszexuálisokat. A spártai tornacsarnokok istene pedig nem más, mint Erósz, a szerelem istene volt. Spártában is teljesen természetesnek tekintették a homoszexualitást, Platón (i.e. 427-347) a görög bölcselő erről úgy nyilatkozott, a legjobb hadsereg az, ahol egymás szeretői a katonák. A spártaiak úgy vélték, hogy a genitális kapcsolat a bajtársakkal erősíti az összefogást, morált és a harci szellemet.

A harcias rómaiak is büszkén vállalták homoszexualitásukat. Legnagyobb költőjük, Catullus (i.e. 84-54), aki 25 szerelmes verset írt Lesbiának, verseiben kifejtette, hogy nem férfiatlan az a férfi, aki fiúk feneke után koslat. Ez legalább annyira elfogadott volt náluk, mint az asszonyok elcsábítása.

Új-Guineában és a szomszédos Melanéz szigetek férfi bennszülöttjei között mind a mai napig dívik az a felfogás, hogy a fiatal fiúknak évekig kell „gyűjteniük” a férfierő forrásának tekintett spermát. Azt mondják, hogy az a fiú, aki nem iszik eleget belőle, nem fog megnőni, kicsi és gyenge marad, a sperma lenyelésétől pedig nem kell tartania, mert olyan mintha anyatejet inna. A fiúkat, amikor 7-14 évesek lesznek, legénylakásokban helyezik el. Egyes törzseknél az anyai nagybácsi közösül análisan a gyerekkel, másoknál az apa választja ki a fia számára az idősebb partnert. A Pápua Új-Guineában élő etoro törzs tagjai úgy vélik, hogy azért kell elültetni a fiúkban a spermát, hogy felnőttként képesek legyenek a közösülésre.

A himalájai lepcsák megtanítják gyerekeiknek, hogyan kell szeretkezni, és a szerelmi előjátékokat eljátszani, művelni. A dél-indiai muriák szent helyeiken a szexuális aktus elsajátítására nevelik serdületlen gyerekeiket, akik így már hatéves korukban elveszítik szüzességüket. Közép-Afrika déli részén a csevák azzal segítik leányaikat a megfelelő férj megtalálásában, hogy külön a nekik épített házban kísérletezhetnek és gyakorolhatják a szexuális játszadozást. Hasonlóan állnak a kérdéshez a Fülöp-szigetek ifugorói, akik házasulatlan, ám szexuálisan aktív fiataljaikat egyfajta koedukált „szexkollégiumokban” szállásolják el, hogy azok egymást sorra kipróbálva választhassák ki a legmegfelelőbb partnert.

Bizonyos pogány körökben a spermát mágikus folyadéknak tekintik, amely felhalmozza magában a férfi erejét. Egyes közösségekben nem szokatlan, hogy a pogány papnő egymásután két vagy három férfival is közösül, hogy összegyűjtse a spermájukat. Úgy tartják, hogy ez által a férfiak ereje áttevődik a testébe.

Számos afrikai törzsben él az a felfogás, hogy a házasság nem ajánlatos olyan felek között, akiknek nemi szervei eltérő méretűek. Ezeket a leendő rokonság szemrevételezi, és dönt a megfelelésükről. Az afrikai congák úgy tartják, hogy egy férfinak annyi asszony dukál, amennyit egy fektében ki tud szolgálni. Ugyanilyen szexisták a komancs indiánok, akik egy előrehaladott terhességű asszony nővérétől elvárják azt, hogy a sógora szolgálatára, feküdjön le vele a kritikus időszakban.

A szexről kialakult hiedelmek szerint: az indonézeknél intim együttlét közben nem ajánlatos a nyakat megfeszíteni, a fejet meg hátraszegni, mert ez balszerencsét jelent, az illetőt mások rossz hírbe hozzák. Nem helyes szeretkezés során a hitves nemi szervét nézegetni, mert ez egy hétig tartó balszerencsék sorozatára utal. Az sem jó, ha valaki lányának a fenekére ver, mert lánya később szexuálisan hiperaktívvá válhat, és gondjai lesznek emiatt házasságában. Nem helyes piros vagy zöld fürdőruhát hordani, mert viselője egy parázna lidérc házastársa lesz. Megnövekszik a szexuális vonzereje annak, aki telihold idején egy tóban úszkál.

A Csendes-óceáni Marquises-szigetek lakói óva intenek a menstruáció alatti közösüléstől, ugyanis azt hiszik, hogy ettől a férfi egyesülésre képtelenné válik.

Az Új-Guinea közelében található Trobriander-szigeteken élők körében pedig elterjedt nézet, miszerint a férfiak és a nők szexuális nedvei, a sperma és hüvelyváladék a belek tevékenységének eredményei. Azzal érvelnek, hogy a nőknek nincsenek heréik, mégis képesek szexuális váladékot termelni. Szerintük a herék egyetlen funkciója az, hogy a pénisz jobban nézzen ki.

Az angoloknál még ma is élnek azok az évszázados babonák miszerint: a kis péniszű férfiak nem képesek szexuálisan kielégíteni  partnerüket; a maszturbáció hatására szőr nő a tenyéren, a férfiakat impotenssé, a nőket frigiddé vagy sterillé teszi;  azok az asszonyok, akik sohasem jutnak el az orgazmusig, mindig frusztráltak; a kis mellű nők sokat kockáztatnak az ágyban; a dús keblűek viszont mindig szexisek; és perverzek azok a férfiak, akik szex közben erotikus dolgokról beszélnek.

A régi arabok szerint ejakuláció után nem szabad a hímtagot a hüvelyben hagyni, mert vesehomok képződését, a gerincoszlop lágyulását, a vérerek elpattanását, vagy a tüdők gyulladásos megbetegedését okozhatja; az öregasszonyokkal való közösülés olyan, mint a halálos méreg, vagy mint a mérgezett hús; a túl sok szex ártalmas az egészségre.

A trinidadi és a tobagói emberek között pedig elterjedt az az újsütetű hiedelem, miszerint szeretkezés közben nincs szükség kotonra, mert védelmet nyújt az AIDS ellen, ha a szex után Aloé Vera növényből készült krémmel dörzsölik be a péniszt. A gyógyászatban azonban az Aloé Vera krémet hashajtóként és égési sebekre ajánlják.

Nick Wood - Egy Pajzán Hétvége
szexualis-szokasok

Elborzasztó, furcsa szexuális szokások

Elborzasztó, furcsa szexuális szokások Egyre gyakrabban hallunk olyan házaspárokról, akik a nyelvi, kulturális és szokásbeli különbségek ellenére egymást választották életük társául. A távolság azonban gyorsan kiütközik egy kapcsolatban, és nem csak a kommunikációban, az étkezésben, hanem olyan helyen is, amelyre nem is gondolnánk: az ágyban. A világ legfurcsább szexuális szokásaiból válogattunk. Olcsó exporthitelek, kenyérbutikok, startup-sztorik, friss üzleti trendek és rengeteg gyakorlati tipp, amellyel hatékonyabbá teheti az üzletét. Megjelent a Piac & Profit üzleti magazin legújabb száma! Ahány ház,...
Maszturbátor: Anyu velem élvezi - Szex Blog

Maszturbátor: Anyu velem élvezi

Az ágyamon ülünk és mindketten a saját játékszerünkkel izgatjuk magunkat, és csak nézzük a másikat. Nagyon fura ez nekem. Láttam már nőket maszturbálni vibrátorral és minden mással is, de az anyámat még soha. Egy kissé felzaklat, és felizgat egyszerre, ám az izgatottság az erősebb. Ahogy nézem őt, hogy egyre hevesebben és egyre mélyebben nyomja magába a vibrátort, az én izgalmam is fellángol, ezért a műpinát ráhúzom a farkamra. Addig se bámulja, mert talán ez zavar a leginkább.

  • +0
  • -0
  • 0
0 X
Tetszik
0% 0%
author-avatar

About SzexBlog

Megadom a lehetőséget másoknak, hogy közzé tegyék a legizgalmasabb élményeiket. Továbbá nyilvánosan a nagyközönség számára elérhetővé tesszük a legjobb írásokat, ami izgalomra ad okot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük