Téged Keresünk! Szex Blog Írói Club

Nem ciki az önkielégítés

Mindenki hallgat, de mindenki csinálja, ki így, ki úgy! A maszturbálás fent tartja a testünkkel a lelki egyensúlyt és segít megtalálni önmagunkat. Mindig is önkielégítettek az emberek, nincs olyan nő a földkerekségen, akinek ne okozott volna bár egyszer gyönyört saját nemi szervének megérintése. 

Sokan titkolják, kapcsolatban élők pedig bűntudatot érezhetnek amiatt, hogy nemcsak a párjukkal élik meg a földi mennyországot. Nem kellene, az élvezetekhez akkor is jogunk van, ha a partnerünk fáradt, vagy épp elutazott.

Számos eszköz segítségünkre lehet az önkielégítéshez, a leggyakrabban használatosak azonban az ujjak és a vibrátorok. Noha egyetértenek a maszturbálás hasznosságával, a vibrátorok használatát azonban nem nézik jó szemmel a szakértők. Számos problémát okozhatnak.

Például érzéketlenné tehetnek a hagyományos nemi kapcsolatra. A genitális zóna idegvégződései hozzászokhatnak a vibrálással elért stimulációhoz, amire egy férfi nem képes.
Tanulmányok regimentjében bizonyították be, hogy a maszturbáló nők szexuális élete jobb, egészségesebbek, házasságuk, párkapcsolataik sikeresebbek, és jóval tudatosabban élik meg nemiségüket.

Nem ciki az önkielégítés

 

Lássuk az egészségügyi előnyeit

Megelőzi a húgyúti fertőzéseket: azok a nők, akik rendszeresen maszturbálnak, sokkal védettebbek a húgyúti és a méhnyak környéki fertőzésekkel szemben. Amikor orgazmusod van, kinyílik a méhszáj, ami lehetővé teszi a jótékony baktériumok behatolását. A kielégülés során termelt hüvelynedvek pedig a fertőző mikroorganizmusok eltávolítását segítik elő. A méhszáj és a méhszalagok rugalmasabbakká válnak.

Erősíti a szívet és megelőzi a cukorbetegséget: az önkielégítést végző, és ki is elégülő nők szíve sokkal jobban funkcionál. Kevésbé esélyesek a cukorbetegségre, mivel megemelkedik az inzulinszintjük. A szívbetegségek megelőzését a megemelkedett pulzusszámuk, szapora lélegzetvételük biztosítja. A logika fordítva is működik: azoknak a nőknek, akik képtelenek elmenni, vagy kórosan csökkent a libidójuk, mielőtt szexuálpszichológushoz fordulnak, ki kell vizsgáltatniuk magukat, hogy nincs-e diabéteszük, és a szívükkel minden rendben van-e.

Természetesen az álmatlanság ellen: egy fáradt nap után egy kiadós maszturbálás elűzi a stresszt, és hozzájárul a pihentető alváshoz. A szexuális aktivitás növeli a szervezet dopamin, azaz jutalomhormon-szintjét. A nyugalomérzethez az endorfin és oxytocin hormonok kiválasztódása is hozzásegít.

 

Feldobja a lelked: minden maszturbáló tudja, hogy az önkielégítés hatására a depresszió pillanatok alatt elszáll. Az igalmi állapot növeli a dopamin és az adrenalin szintjét, aminek a hatására rózsaszínűbbnek látod a világot.

Nem ciki az önkielégítés

Legyőzi a stresszt: a szex a szervezet létszükséglete. Hiányában hormonális elváltozások, stressz, elégedetlenség lépnek fel. Az egyedül végzett szexuális tevékenység is eltávolítja a stresszt, mely számos betegség okozója.

Javítja a szexuális életet: a szexuális kielégületlenség a párkapcsolatok egyre gyakoribb megrontója. Próbáld meg a partnered előtt művelni, ezzel őt is felajzod, és a közös együttlétetek is érdekesebbé válik.
Fájdalomcsillapító: a fejfájás már nem lehet ürügy a szexuális aktus elmaradására, az orgazmus ugyanis csillapítja a fájdalmat.

 

Önbizalmat ad: amennyiben fizikailag és érzelmileg kielégült vagy, sokkal jobban hiszel magadban, a képességeidben és a testi erődben.

Nem utolsó sorban széppé tesz: az orgazmus hatására megnövekszik a vérnyomás, a pulzusszám, kitágulnak a vérerek, izzadunk, és összehúzódnak, majd ellazulnak az izmaink, tehát erőteljes méregtelenítő hatása van. Az izgalom hatására megnövekednek a mellek, majd újból összehúzódnak, ettől rugalmasabbakká válnak, és később ereszkednek meg.

Nick Wood - Egy Pajzán Hétvége
  • +0
  • -0
  • 0
0 X
Tetszik
0% 0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük